VITAL CENTAR SOLILA

Pristup rizortu je direktno sa puta na koti 16 do 17,5 m iznad nivoa mora I to formiranim putem koji se spušta do rizorta sa kote 16 do 0,6 m iznad nivoa mora. Gledajući od mora prema unutrašnjosti, prilazni put se nalazi sa desne strane. Prirodna uvučenost kompleksa formira vid zaštićenog zaliva a što predstavlja ogroman potencijala za razvoj turističkih I rekreacionih objekata. Lokacija Solila u Đuraševićima je jedna od rijetkih lokacija velike površine ispod puta koja može da se razvije u turistički centar za rehabilitaciju, rekreaciju, zabavu I odmor.
Pozicija lokacije u Đuraševićima ima veliku prednost kada govorimo o saobraćajnoj povezanosti. Tivatski aerodrom se nalazi na udaljenosti od 3,5 km od lokacije koja je takođe ispod regionalnog puta Radovići- Kotor, a udaljenost od jadranske magistrale je oko 1800m. Prirodna konfiguracija terena je uticala na izradu urbanistiko arhitektonskog konceptualnog rješenja. Sadržaj turističkog rješenja koje je predloženo konceptom je jedinstveno na Jadranskoj obali Crne Gore I prikazuje najsofisticiranija rješenja svjetski poznatih destinacija.

LOKACIJA

Lokacija Solila u Đuraševićima posjeduje značajan prirodni potencijal za razvoj nautičkog turizma. Zaliv Solila je pozicioniran na takav način da ne podliježe većim udarima vjetra, a što je vrlo bitna činjenica kada govorimo o budućoj eksploataciji marine. Dubina mora u postećoj marini se kreće od 3 m do 7 m, dok će u budućoj marini biti I dublja s obzirom da će pristanište ići dublje u Tivatski zaliv. Marina će imati 1000 vezova sa ukupnom dužinom doka od 600 m I cjelokupnom logistikom za jahte I megajahte (struja, voda, internet I druge potrebne usluge). Marina će biti otvorena tokom cijele godine.
Plaza Solila je jedinstvena plaza u Crnoj Gori, prevashodno jer je to jedina plaza u privatnom vlasništvu ove veličine I ne zahtijeva dodatne dozvole za korištenje od opštinskih vlasti. Ukupna dužina plaže je 160m a širina 20m. Plaža je sakrivena unutar zaliva I sa dobrom organizacijom I ponudom predstavlja idelanu lokaciju za relaksaciju I bijeg iz svakodnevnog užurbanog života.

BOKA KOTORSKA

Boka Kotorska je jedan od najljepših zaliva na Mediteranu koji ulazi 28 km u kopneni dio. Tivat, najmlađi grad u Bokokotorskom zalivu, tokom srednjeg vijeka je bio mjesto u kome su vlastelini iz Kotora I Prčnja gradili svoje palate I ljetnjikovce. Iz ovog perioda datira I crkva Sv. Antuna. Uvale u blizini poluostrva Prevlake kao I one locirane u području Župe I Kalimanja nude odlične uslove za izgradnju marina I jahting klubova. Tivat je pogodno mjesto za mornare koji su posebno dobrodošli gosti u ovom gradu u trećem milenijumu.

Adresa

Centrala: Fab Live d.o.o. Tre canne- Donji Bulevar bb,

Država i Grad: 85310 Budva, Crna Gora

Kontakt

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Telefon 1: +382 33 681 555

Telefon 2: +382 33 473 281

Telefon 3: +382 69 019 999

O nama

Preduzeće fab Live d.o.o. (www.fablive.me) je jedna od najstarijih I najvećih Crnogorskih kompanije čija je glavna poslovna aktivnost vezana za proizvodju vrata I prozora od aluminijuma I staklenih fasada. Preduzeće zapošljava 180 ljudi u različitim sektorima.